Режим роботи
Пн - Пт 8:00 - 19:00
Сб 10:00 - 17:00
Нд - вихідний
+38 (097) 976 48 28 0 (800) 337 918
044 333 97 88 міський 0 (800) 337 918 безкоштовний +38 (097) 976 48 28
Як вибрати гідробокс: види, функції та критерії

10 липня 2023

Як вибрати гідробокс: види, функції та критерії

Ми розповімо, на що звертати увагу при виборі гідробоксу та покажемо приклади найпопулярніших моделей.

Гідромасажні бокси — це закриті конструкції, що складаються з піддона, задніх стінок, дверцят та дашка. На відміну від душових кабін, вони мають повний набір оснащення: змішувач, верхню та ручну лійку, сифон, систему гідромасажу та багато інших функцій, про які ми ще згадаємо. В комплекті також йдуть кріплення та ущільнювачі, тому нічого не доведеться докуповувати. Далі ми розповімо, на що звертати увагу при виборі гідробоксу та покажемо приклади найпопулярніших моделей.

Гідромасажний бокс Dusel 90х90

Dusel 90х90 см

Які функції вам дійсно потрібні?

Комплектація душового боксу залежить від цінової категорії та конкретного виробника. Більшість моделей мають верхній душ, ручну лійку, декілька форсунок для гідромасажу, підсвітку та систему вентиляції. У деяких кабінках є радіо, масажер для ніг, дзеркало, вбудовані полички та диспенсери для рідинних засобів.

Душовий бокс Veronis 118х84

Veronis 118х84 см

Найважливішими серед цього переліку є верхня та ручна лійка, їх ви будете використовувати щодня. Тому перевірте, щоб верхня лійка була якомога більшою, а ручна мала декілька режимів подачі води. Вбудована витяжка також є корисною функцією, якщо підключена до загальної системи вентиляції. У іншому випадку вона просто відводить пару з боксу у ванну кімнату.

Оптимальний розмір гідробоксу

В нашому каталозі є бокси, довжиною від 70 см до 170 см, тому ви легко знайдете модель, відповідно до розміру ванної кімнати та своїх потреб. Для компактних приміщень радимо обирати душові, шириною не менше 90 см. Це мінімальний розмір кабіни, де дорослим людям буде зручно приймати душ. Якщо у санвузлі вистачає місця, обирайте просторіші варіанти. Зверніть увагу на моделі з високим піддоном, які можуть стати повноцінною ванною для дітей та дорослих.

Гідромасажний бокс Veronis 80x80

Veronis 80x80 см

З чого виготовлений піддон?

Піддони для душових кабін виготовляють зі сталі, акрилу, ABS пластику та ряду композитних матеріалів з мінеральної крихти. Основи для гідробоксів менш різноманітні. У бюджетних моделях зазвичай встановлені піддони з ABS пластику, покриті тонким шаром акрилу. Вони досить надійні, якщо їх правильно змонтувати. Але з часом акриловий шар стирається, відкриваючи пожовклий пластик.

Гідромасажний бокс Artex 100x80

Artex 100x80 см

Піддони, виготовлені з литого акрилу, більш міцні та зносостійкі. Литий акрил має унікальну властивість — він утримує температуру навколишнього середовища, тому на нього приємно ставати ногами. А ще він зовсім не слизький та добре поглинає шум, тому краплі води не будуть гуркотіти. Якщо вам потрібен гідробокс, який прослужить понад 10 років — обирайте модель з акриловим піддоном.

Як відкриваються дверцята?

Більшість боксів мають розсувні дверцята на роликах, які рухаються по направляючим. Пластикові ролики вважаються розхідним матеріалом, адже потребують заміни кожні 2-3 роки. Розсувні дверцята є найкращим варіантом для невеликих ванних кімнат, адже вони не потребують місця для відкривання. В нашому каталозі також є кілька моделей з розпашними дверцятами. Вони кріпляться на петлях, які вважаються більш надійними, та створюють ширший прохід у душову. Але зважайте, що розпашному механізму потрібен вільний простір для відкривання.

Душовий бокс Veronis 100х85

Veronis 100х85 см

Подбайте про наявність запчастин та комплектуючих Купуючи гідромасажний бокс, заздалегідь поцікавтесь наявністю запасних частин — форсунок, дверних коліщат чи піддона. З часом будь-який із цих елементів може зламатись та потребуватиме заміни. Трапляються випадки, коли користувач випадково розбиває дверцята чи задню стінку. Знайти заміну буває дуже непросто. Тому радимо купувати обладнання тих виробників, які гарантують наявність запчастин та розхідників протягом 10-15 років після виходу товару.

09 червня 2023

Як вибрати душову кабіну: види та головні характеристики

Ми з радістю допоможемо вибрати зручну та надійну кабіну, відповідно до ваших потреб та розміру санвузла. Розповімо, для чого потрібен піддон та розглянемо найважливіші аспекти вибору.

Детальніше

22 травня 2023

Як обрати раковину для ванної кімнати, основні критерії та конструкції

Щоб вибрати зручну раковину, варто зважати на те, хто нею користуватиметься

Детальніше

13 квітня 2023

Який обрати унітаз?

Дізнайтесь про типи встановлення та переваги безобідкових чаш

Детальніше

27 лютого 2023

Яку ванну найкраще купити?

Щоб вибрати довговічну ванну із зносостійкою поверхнею, низькою теплопровідністю та гарною шумоізоляцією, доведеться розібратися з характеристиками матеріалів

Детальніше