Режим роботи
Пн - Пт 8:00 - 19:00
Сб 10:00 - 17:00
Нд - вихідний
+38 (097) 976 48 28 0 (800) 337 918
044 333 97 88 міський 0 (800) 337 918 безкоштовний +38 (097) 976 48 28
Яку кухонну мийку вибрати?

16 серпня 2023

Яку кухонну мийку вибрати?

Мийка є однією з головних функціональних зон на кухні. Від її розміру та надійності залежить зручність багатьох процесів: миття овочів та фруктів, підготовки риби та м'яса перед приготуванням, а також щоденне миття посуду. Мийки для кухні виготовляють із багатьох матеріалів, але найпопулярнішими є нержавійка та композитні матеріали на основі гранітної крихти. У цій статті ви дізнаєтесь, чим особливі ці матеріали та як за ними доглядати. Але спершу ми розповімо про 5 ознак надійної мийки для кухні:

  • Вона вміщує вашу найбільшу сковорідку та форму для запікання;
  • Не вбирає бруд та запахи;
  • Переносить перепади температур;
  • Стійка до побутової хімії та фарбників;
  • Пасує до стільниці та інтер'єру кухні.

Franke Maris MRG 110-52

Важливо, щоб мийка була функціональною та відповідала вашим очікуванням. В нашому каталозі є компактні чаші з тонкими бортами та крилом, де зручно сушити посуд та складати помиті овочі. Також у нас є подвійні та потрійні раковини, що дозволяють розділити функціональні зони та мити овочі у чаші, яка не контактує із хімічними засобами для миття посуду. Проте визначальним критерієм якості та довговічної мийки є матеріал виготовлення. Про це і поговоримо.

Мийки із нержавіючої сталі: переваги та недоліки

Нержавіюча сталь є найпопулярнішим матеріалом для виготовлення домашнього та промислового кухонного обладнання. Це легкий, порівняно недорогий та практичний матеріал, який відповідає всім вимогам, які ми раніше описували. Мийка із нержавійки витримує будь-які перепади температур, тому на її крило можна сміливо ставити гарячий чайник чи розігріту сковорідку. Вона не вбирає запахів та харчових фарбників, тому в ній можна чистити рибу та буряк.

Hansgrohe S520-F530

Кухонна мийка із нержавійки: які є недоліки?

  • На чаші з глянцевим поліруванням видно всі забруднення, навіть відбитки пальців;
  • З часом на поверхні з'являються вм'ятини та подряпини;
  • Тонкостінні мийки голосно резонують від потоку води та ще більше від падіння столових приборів.

Kroner PVD Schwarze

Усі ці недоліки стосуються виключно бюджетних раковин, виготовлених із сумнівного сплаву або тонких листів нержавіючої сталі. Тому перед купівлею радимо перевірити чашу магнітом та уточнити товщину стінок. Якісні раковини виготовляють із нержавіючої сталі, товщиною 0,9-1,2 мм. Найкращі із них мають кути жорсткості та шумоізоляцію. Якщо ви не хочете щодня натирати мийку до блиску, обирайте модель із матовим поліруванням. У нас є десятки матових раковин із PVD покриттям різних кольорів, тому ви легко знайдете модель, яка пасуватиме до вашої стільниці.

10 липня 2023

Як вибрати гідробокс: види, функції та критерії

Ми розповімо, на що звертати увагу при виборі гідробоксу та покажемо приклади найпопулярніших моделей.

Детальніше

09 червня 2023

Як вибрати душову кабіну: види та головні характеристики

Ми з радістю допоможемо вибрати зручну та надійну кабіну, відповідно до ваших потреб та розміру санвузла. Розповімо, для чого потрібен піддон та розглянемо найважливіші аспекти вибору.

Детальніше

22 травня 2023

Як обрати раковину для ванної кімнати, основні критерії та конструкції

Щоб вибрати зручну раковину, варто зважати на те, хто нею користуватиметься

Детальніше

13 квітня 2023

Який обрати унітаз?

Дізнайтесь про типи встановлення та переваги безобідкових чаш

Детальніше

27 лютого 2023

Яку ванну найкраще купити?

Щоб вибрати довговічну ванну із зносостійкою поверхнею, низькою теплопровідністю та гарною шумоізоляцією, доведеться розібратися з характеристиками матеріалів

Детальніше