Режим роботи
Пн - Пт 8:00 - 19:00
Сб 10:00 - 17:00
Нд - вихідний
+38 (097) 976 48 28 0 (800) 337 918
044 333 97 88 міський 0 (800) 337 918 безкоштовний +38 (097) 976 48 28
Як обрати раковину для ванної кімнати, основні критерії та конструкції

22 травня 2023

Як обрати раковину для ванної кімнати, основні критерії та конструкції

Щоб вибрати зручну раковину, варто зважати на те, хто нею користуватиметься

Як обрати раковину для ванної кімнати, основні критерії та конструкції Щоб вибрати зручну раковину, варто зважати на те, хто нею користуватиметься. Дві невеликі чаші на одній стільниці ефектно виглядають на фотографіях у Pinterest. Проте, це не найкращий варіант для основної ванної кімнати, якою користуються дорослі та діти. Для основного санвузла варто обрати максимально широку раковину, біля якої зручно вмиватись, не розхлюпавши воду довкола. Компактну накладну чашу краще встановити у туалетній кімнаті або гостьовому санвузлі.

Раковина врізна Snail Вега 80 см

Snail Вега 80 см

 

Що краще: кераміка, скло чи штучний камінь?

Сучасну сантехніку виготовляють із кераміки, скла, натурального та штучного каменю. Усі ці матеріали є гігієнічними та довговічними, тому обирайте, зважаючи на свій бюджет та очікування. Якщо ви шукаєте недорогу білу чашу із глянцевим відблиском — перегляньте керамічні вироби. Якщо цінуєте довговічну сантехніку, яка прослужить десятки років, обирайте модель із санфарфору, або штучного каменю. Прагнете до оригінальності — у нас є неймовірні чаші компанії Kraus із прозорого та кольорового скла.

Раковина накладна Miraggio Capri 50

Miraggio Capri 50

 

Обираємо раковину за типом монтажу

Якщо ви робите ремонт у ванній кімнаті без дизайн-проекту, варто заздалегідь продумати місце встановлення раковини. Так вам буде простіше обрати модель відповідного розміру та способу встановлення. На нашому сайті ви знайдете чаші для різного типу монтажу:

  • Врізні;
  • Накладні;
  • Підвісні;
  • Вільностоячі.

Врізні раковини встановлюються в отвір на поверхні тумби чи стільниці, залишаючи довкола себе багато місця для аксесуарів та косметичних засобів. У цій категорії є два типи чаш. Перші монтуються над поверхню стільниці. Вони мають невисокий бортик, який окреслює форму чаші та збільшує її глибину.

Geberit VariForm 55

Geberit VariForm 48 см

Другі кріпляться під стільницею, утворюючи рівну поверхню без бортів. Такі моделі вважаються більш практичними, адже довкола них не накопичується бруд та волога. У поєднанні із вологостійкою стільницею такий умивальник прослужить десятки років.

Villeroy & Boch Architectura

Villeroy & Boch Architectura

Накладні умивальники монтуються на будь-яку рівну поверхню: підвісну тумбу, консоль чи стільницю. Вони неймовірно популярні, завдяки простому встановленню та великому вибору розмірів, форм і відтінків. Серед них є лаконічні моделі з тонкими стінками, шо нагадують фарфорові чаші. А також практичні варіанти з широкими бортами, які повністю покривають корпус тумби чи консолі. В нашому каталозі є понад 1000 накладних моделей, тому ви легко знайдете ідеальну раковину за розміром та дизайном.

Раковина накладна Snail Ніка

 

Підвісні умивальники відрізняються від попередніх тим, що кріпляться безпосередньо до стіни. Їх можна встановлювати окремо, підібравши стильний хромований сифон, або розмістити над тумбою, консоллю чи навіть над пральною машиною. В нашому каталозі є підвісні раковини різних розмірів та форм. Для просторих санвузлів пропонуємо подвійні чаші, а також моделі з широкими бортами. Для невеликих туалетних кімнат маємо компактні рукомийники, які займають небагато місця.

Раковина підвісна Snail Естель R 40 см

Snail Естель R 40 см

Вільностоячі раковини — це акценті елементи інтер'єру, які неможливо оцінювати як звичайну сантехніку. Їх можна встановлювати біля стіни, поєднуючи із настінним змішувачем прихованого монтажу. Найбільш ефектно такі моделі виглядають у поєднанні із підлоговим змішувачем, що має високий вилив. Враховуйте, що підлогові умивальники не мають місця для зберігання. Тому варто передбачити настінну поличку для аксесуарів та пенал для зберігання рушників і доглядової косметики.

Раковина для підлоги Catalano Green Lux 55х38 см

Catalano Green Lux 55х38

Замовляйте раковину на сайті Santechshara

У нашому каталозі понад 2000 умивальників різноманітних форм та кольорів. Тому ви легко знайдете модель, яка підійде за розміром та пасуватиме до вашого санвузла. Обов'язково переглядайте технічні малюнки, які допоможуть дізнатись глибину чаші, діаметр отвору для сифона, висоту переливу. Ці дані важливі для монтажу та вибору змішувача. Уважно читайте опис та обирайте зручний умивальник, який стане прикрасою вашої ванної кімнати.

 

10 липня 2023

Як вибрати гідробокс: види, функції та критерії

Ми розповімо, на що звертати увагу при виборі гідробоксу та покажемо приклади найпопулярніших моделей.

Детальніше

09 червня 2023

Як вибрати душову кабіну: види та головні характеристики

Ми з радістю допоможемо вибрати зручну та надійну кабіну, відповідно до ваших потреб та розміру санвузла. Розповімо, для чого потрібен піддон та розглянемо найважливіші аспекти вибору.

Детальніше

13 квітня 2023

Який обрати унітаз?

Дізнайтесь про типи встановлення та переваги безобідкових чаш

Детальніше

27 лютого 2023

Яку ванну найкраще купити?

Щоб вибрати довговічну ванну із зносостійкою поверхнею, низькою теплопровідністю та гарною шумоізоляцією, доведеться розібратися з характеристиками матеріалів

Детальніше