Режим роботи
Пн - Пт 8:00 - 19:00
Сб 10:00 - 17:00
Нд - вихідний
+38 (097) 976 48 28 0 (800) 337 918
044 333 97 88 міський 0 (800) 337 918 безкоштовний +38 (097) 976 48 28
Яку ванну найкраще купити?

27 лютого 2023

Яку ванну найкраще купити?

Щоб вибрати довговічну ванну із зносостійкою поверхнею, низькою теплопровідністю та гарною шумоізоляцією, доведеться розібратися з характеристиками матеріалів

Практичні поради від Santechshara

Щоб вибрати довговічну ванну із зносостійкою поверхнею, низькою теплопровідністю та гарною шумоізоляцією, доведеться розібратися з характеристиками матеріалів. У нашому каталозі є чаші зі сталі, акрилу, чавуну та низки композитів. Розглянемо, чим вони особливі.

  • Чавун вважається зносостійким матеріалом. Його покривають склоподібною емаллю, яка зберігає міцність та привабливість протягом десятиліть. Чавунні ванни мають товсті стінки, тому вони довго остигають і поглинають шум від крапель, що падають. Вони створені для тих, хто любить довго лежати у гарячій воді. Якщо вас не лякає їхня вага та невеликий вибір форм, дивіться чавунні ванни Jacob Delafon та Roca у нашому каталозі.

Roca Malibu 160х75

Roca Malibu 160х75

  • Сталь – легкий та міцний матеріал, який швидко нагрівається. Сталеві чаші покриті шаром білої емалі, тому вони гігієнічні та прості у догляді. Головним недоліком сталевої сантехніки називають погану шумоізоляцію. Цю проблему легко вирішити за допомогою звукоізоляційної плівки, наклеєної на зовнішній стороні. Якщо ви шукаєте недорогу, але міцну сантехніку, придивіться до сталевих моделей.

Grohe Essence 180х80 

Grohe Essence 180х80

  • Акрил - найпопулярніший матеріал, з якого виготовляють легкі ванни різних форм та розмірів. Акрил не шумить при наборі води та зберігає температуру навколишнього середовища, тому до нього приємно торкатися. Він має ідеально гладку поверхню, але в той же час зовсім не слизький. Цей матеріал не схильний до жовтіння та легко реставрується, коли на поверхні з'являються подряпини. Якщо вам потрібна чаша нестандартного розміру або асиметричної форми, то ви знайдете її серед акрилових моделей.

Kolo Supero 170x70

Kolo Supero 170x70

Композитні матеріали ще називають штучним каменем. В їх основі натуральна кам'яна крихта дрібної фракції, смоли та пластифікатори. Чаші зі штучного каменю мають низьку теплопровідність, тому довше зберігають воду гарячою. Вони гігієнічні, адже вкриті гелькоутом, стильно виглядають в інтер'єрі та добре піддаються реставрації. Сантехніка зі штучного каменю важить більше ніж акрилова або сталева, але ця вага робить її більш стійкою.

Kolpa San Pandora 173x78

Kolpa San Pandora 173x78 см

Як вибрати ванну - корисні поради

Найпростіший спосіб перевірити, чи підходить вам ванна - полежати в ній перед покупкою. Якщо ви замовляєте сантехніку в інтернет-магазині, ми рекомендуємо дивитися технічні малюнки, а не фото в інтер'єрі. Технічні малюнки показують реальну місткість, кут нахилу спинки та внутрішні габарити. Погляньте на креслення чавунної ванни Jacob Delafon Parallel у розмірі 170х70 см. Вона має нахилену спинку, що дозволить зручно розміститися та розправити плечі.

 

Размер ванны

На кресленнях видно, як відрізняються зовнішні габарити від реальної місткості. Дана модель має ширину 70 см, але вона звужується і в нижній частині її ширина близько 50 см. Глибину резервуара варто оцінювати не за висотою бортів, а на відстані від дна до переливу. Ця модель має загальну висоту 58 см, вона регулюється ніжками. Цей параметр важливий для встановлення та розкладки плитки. Але користувачеві важливіший рівень води в чаші. Модель має глибину 45 см, але вода в ній буде на рівні 35 см, адже на цій висоті розташований перелив.

Як визначити оптимальну довжину ванни?

Існує універсальне правило: зручна ванна на 10-15 см коротша, ніж зростання користувача. Це правило не завжди працює, адже чаші мають різну форму, товщину стінок та нахил спинки, тому довжина дна у них відрізняється. Подивіться малюнки, як розташовується людина у різних резервуарах.

Найбільш комфортним вважається нижній малюнок, на якому людина лежить з рівними ногами, упираючись у протилежну стінку. У такому положенні можна розслабитися, адже він не зісковзуватиме по дну, повільно занурюючись під воду.

Щоб вибрати комфортну чашу, варто орієнтуватися на довжину та ширину дна, а не загальні габарити. Дивіться ці параметри на кресленнях сантехніки. Різницю в розмірах чітко видно на прикладі розкішної ванни Miraggio Marina. Її загальна довжина 174,5 див, ширина 72,5 див. Реальна місткість цієї чаші трохи відрізняється. Вона звужується до основи, тому дном має ширину 58 см, а довжину 128 см.

 

Ванна Miraggio Marina

Для людини середнього зросту потрібна чаша з дном 115-120 см. Якщо менше - доведеться підгинати ноги, більше - зісковзуватимете по дну, втискаючись підборіддям в ключицю. Для комфортного розміщення важливо, щоб ширина резервуара була на 5-8 см ширша за ваші плечі. Пам'ятайте про нахил спинки. Найзручніші моделі мають рельєфну спинку, яка повторює вигини хребта та попереку. Перевіряйте нахил спинки, щоб не довелося сидіти у ванні, як за робочим столом.

 

Тепер ви знаєте, на що звертати увагу. А в нашому каталозі ви знайдете собі ванну до душі!

10 липня 2023

Як вибрати гідробокс: види, функції та критерії

Ми розповімо, на що звертати увагу при виборі гідробоксу та покажемо приклади найпопулярніших моделей.

Детальніше

09 червня 2023

Як вибрати душову кабіну: види та головні характеристики

Ми з радістю допоможемо вибрати зручну та надійну кабіну, відповідно до ваших потреб та розміру санвузла. Розповімо, для чого потрібен піддон та розглянемо найважливіші аспекти вибору.

Детальніше

22 травня 2023

Як обрати раковину для ванної кімнати, основні критерії та конструкції

Щоб вибрати зручну раковину, варто зважати на те, хто нею користуватиметься

Детальніше

13 квітня 2023

Який обрати унітаз?

Дізнайтесь про типи встановлення та переваги безобідкових чаш

Детальніше